Зеле "Роза"
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 средна зелка
200-300 г праз
450 г микс от заленчуци
2 ч. ч. ориз
200 мл домати
1 и 1/2 с. л. чубрица
1 и 1/2 с. л. джоджен
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. чер пипер
магданоз
3 с. л. универ. подправки
сол
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Задушаваме в олио праза да омекне и прибавяме микса от зеленчуци. Объркваме с ориза, за да се запържи и той. Прибавяме доматите и подправките и заливаме с 4 ч. ч. хладка вода. Варим, докато оризът попие водата. После зелката се поставя в тава с кочана към нея. Внимателно се разлиства, без да се накъсат листата, като във всяко листо се слага по 2-3 с. л. от сместа и се завива на сарма.
Реклама
Реклама