Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6602253 www.bgdnes.bg

Постни сармички

Необходими продукти:

1 кисела зелка
1 глава лук
1-2 стръка праз лук
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. доматен сок
черен пипер
червен пипер
сол
джоджен

Начин на приготвяне:

Двата вида лук се нарязват и се задушават в 4-5 с.л. мазнина и малко вода. След това се прибавя изчистеният и измит ориз. След като се разбърка добре, се прибавя и доматеният сок. Налива се и 1/2 ч.ч. вода и отново се разбърква, след което се прибавят подправки по желание. От киселото зеле се отделят листа, като един лист се разделя на 2-3 части - колкото да събере 1 ч.л. от плънката и да се завие на сармичка. По желание могат да се оформят и по-големи. Готовите сарми се сваряват на слаб огън до готовност. Сервират се с кисело мляко.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама