Постни сармички
Необходими продукти:
1 кисела зелка
1 глава лук
1-2 стръка праз лук
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. доматен сок
черен пипер
червен пипер
сол
джоджен
Начин на приготвяне:
Двата вида лук се нарязват и се задушават в 4-5 с.л. мазнина и малко вода. След това се прибавя изчистеният и измит ориз. След като се разбърка добре, се прибавя и доматеният сок. Налива се и 1/2 ч.ч. вода и отново се разбърква, след което се прибавят подправки по желание. От киселото зеле се отделят листа, като един лист се разделя на 2-3 части - колкото да събере 1 ч.л. от плънката и да се завие на сармичка. По желание могат да се оформят и по-големи. Готовите сарми се сваряват на слаб огън до готовност. Сервират се с кисело мляко.
Реклама
Реклама