КОЛЕДНИ СЛАДКИ С БАДЕМОВО БРАШНО
Необходими продукти:
400 г брашно
110 г бадеми, смлени фино
225 г безсолно масло на стайна температура
150 г захар
1 яйце
1/4 ч. л. канела
1 течна есенция ванилия
В малка купа смесете пресятото брашно, фино смлените бадеми и канелата. В голяма купа разбийте маслото и захарта, докато станат на пухкав светъл крем. Добавете яйцето и ванилията и отново разбъркайте. Добавете бадемовата смес и омесете тесто. Оставете в хладилника за най-малко 2 часа. В тавичка, застлана с хартия за печене, поставете оформените колкото орех сладки на разстояние около 3-4 сантиметра. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна около 15 минути. Оставете 2-3 минути след изпичане да се охладят в тавата и извадете на решетка до пълното им изстиване.
Реклама
Реклама