Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6580792 www.bgdnes.bg

Палачинки без глутен

Необходими продукти

1 ч.л. бадемово масло
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.ч. прясно мляко
3/4 ч.л. фина морска сол
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.ч. картофено нишесте
1/4 ч.ч. бадемово брашно
1/4 ч.ч. брашно от елда
1 3/4 ч.ч. брашно сорго
1 ч.ч. вода
2 яйца
4 с.л. кокосово масло
1 с.л. пчелен мед

Начин на приготвяне

Тиганът се загрява на средна температура.
В голяма купа се смесват едновременно всички сухи съставки. Прави се кладенче в центъра и в него се добавят течните съставки. Всички съставки се разбъркват добре до получаване на гладка еднородна смес.
Палачинките се изпържват и след като поизстинат, се обливат с приготвеното сладко за плънка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама