Рибена шакшука
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
600 г филе от тилапия
800 г домати на кубчета (от консерва)
50 мл зехтин
4 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1 глава лук
2 с. л. доматен концентрат
2 ч. л. кориандър на зърна
2 ч. л. кимион на зърна
2 ч. л. куркума
2 ч. л. сумак
1 ч. л. копърово семе
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Кориандърът, кимионът и копъровото семе се счукват в хаванче.Лукът, чесънът и чушката се почистват, наситняват се и се запържват в зехтина. Добавят се куркумата, сумакът и счуканите подправки. Разбърква се и се слага доматеният концентрат. Наливат се доматите от консерва и 100-200 мл вода. Подправя се със сол и черен пипер. Готви се 5 минути. Филетата от риба се овкусяват и се поставят отгоре. Похлупва се и ястието се готви още 8-10 минути. Сервира се с наситнен магданоз.