Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6566453 www.bgdnes.bg

Коледни меденки с джинджифил

3 ч.ч. брашно
125 г масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 яйце
1/2 ч.ч. мед
2 ч.л. джинджифил
2 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1 щип. сол

За глазурата:
1 белтък
1 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.л. лимонов сок

Рецепта:

Мекото масло, медът, яйцето и кафявата захар се разбиват с миксер, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното, канелата, джинджифилът, бакпулверът и солта. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се поставят в хладилник за няколко часа. После тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по избор. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Изпичат се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат. Накрая сладките с канела, джинджифил и мед се украсяват с глазура, приготвена от разбитите на твърд сняг пудра захар, лимонов сок и белтък.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама