Чийзкейк с боровинки
Необходими продукти:
бисквити с масло - 2 пакета
масло - 1 брой (125 г)
маскарпоне - 500 г
заквасена сметана - 400 г
ванилия - 2 броя
сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават (може и в хаванче или кухненски робот, чопър) и се смесват с разтопеното предварително краве масло. Получава се тесто, което се разстила в съда, в който ще бъде тортата. Оформя се като блат. С миксер в купа се смесват маскарпоне, заквасена сметана и ванилията. Разбиват се добре, докато се получи еднородна пухкава смес, и с нея се залива бисквитеният блат. Накрая се намазва със сладко от боровинки. Хубаво е да престои една вечер в хладилника преди консумация, но това е почти невъзможно, тъй като е много изкушаващ и вкусен десерт.
Реклама
Реклама