Леща яхния
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
200 г (1 ч. ч.) леща
750 мл (3 ч. ч.) вода
80 мл (1/3 ч. ч.) олио
1 морков
1 глава кромид лук
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. стрита чубрица
5-6 скилидки чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лещата се почиства, след което се измива под течаща вода. Поставя се в голяма тенджера и се залива с водата. Вари се, без да се посолява, 25-30 минути. Междувременно се прави запръжката. В тиган в сгорещена мазнина се запържват ситно нарязаните морков и лук до омекване. Поръсва се с червен пипер и запръжката се изсипва при лещата. Добавят се доматеното пюре и обелените скилидки чесън. Лещата яхния се посолява на вкус и се вари до готовност. След отстраняването й от огъня се поръсва с чубрица.
Реклама
Реклама