Спагети „Карбонара“ със сметана
Необходими продукти:
1 пакет спагети
200 г бекон
4 жълтъка
100 мл животинска сметана
4 с. л. настъргано сирене „Пекорино“
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват във вряща подсолена вода.
Беконът се нарязва на не много ситно и се запържва в сгорещен тиган.
Отцедената паста се сипва в тигана при бекона, сипва се малко от водата от варенето, за да спре процесът на пържене, разбърква се добре и се овкусява със сол и черен пипер.
Пастата се дръпва от огъня и тогава се добавя сместа от жълтъци и сметана. Разбърква се добре, разпределя се в чинии и се поръсва с настърганото сирене „Пекорино“.
Реклама
Реклама