ТАСКЕБАП
Необходими продукти:
1 кг свинско, телешко или говеждо месо
1/2 ч.ч. (100 мл) мазнина
3-4 глави (200 г) кромид лук
1 с.л. (20 г) доматено пюре
1 с.л. (10 г) брашно
1 ч.л. (5 г) червен пипер
1/2 ч.ч. (100 мл) вино
10-12 зърна черен пипер
5-6 зърна бахар, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Месото се почиства от костите, нарязва се на дребни парчета и се пържи в мазнината заедно с лука. Когато той омекне, се прибавят при разбъркване доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульон или гореща вода, посолява се и се оставя да ври на умерен огън. Когато омекне месото, се прибавят черният пипер, бахарът и виното. Готовото ястие трябва да остане почти на мазнина. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.
Реклама
Реклама