Хрупкав чипс от круши
Необходими продукти:
1 круша
150 г захар
150 мл вода
1/2 лимон - лимонов сок
Начин на приготвяне:
Поставете на котлона водата със захарта. Щом закъкри и захарта се разтопи, отстранете и оставете сиропа да се разтопи. Измийте и подсушете крушата. Нарежете на тънки филийки, без да я белите и махате семките. Поръсете с лимоновия сок, за да не се окислят и потъмнеят. Потопете "филийките" в охладения сироп и оставете да престоят 10 минути. Поставят се върху силиконова повърхност и така се пекат на предварително загрята фурна на 100 градуса за час и половина. Не използвайте хартия за печене, за да не залепнат. Най-добре е чипсът да престои една нощ. Чипсът може да се използва и като добавка към различни десерти.
Реклама
Реклама