Чийзкейкчета с тиква и рикота
Необходими продукти:
300 г - „Орео“ бисквити
75 г - масло
1 бр. - ванилия (прах или течна)
600 г - рикота
100 мл - прясно мляко
300 г - пюре от тиква
5 бр. - яйца
50 г - царевично брашно
180 г - захар
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквата в тавичка. Нарежете бучка масло отгоре и изпечете. Охладете и намачкайте, оставете да почине.
В купа сложете яйцата и захарта. Бъркайте с миксер до побеляване. Добавете рикотата, млякото, ванилията, тиквата и царевичното брашно. Разбийте с пасатор до получаване на хомогенна смес. Разтопете маслото и добавете натрошените бисквити. Във форма за мъфини сложете от бисквитите, като предварително сте напръскали формите с мазнина. Разпределете бисквитите равномерно и натиснете с лъжица. Напълнете със сместа и печете за 15 минути на 180 градуса, после още 1 час на 140 градуса.