Макарони с кайма на фурна
Необходими продукти:
400 г макарони
500 г кайма смес
1 глава лук
2 скилидки чесън
400 г домати от консерва
200 г кашкавал
1 щипка захар
60 мл олио
сол, риган и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват в кипяща подсолена вода. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото. Прибавя се каймата и се мачка, за да стане на дребни трохи.
Когато месото побелее, се добавят пасираните домати, захарта, риган, сол и черен пипер. Сосът се оставя да къкри 5 минути на умерен огън. Макароните се отцеждат от водата и се слагат в тавичка. Добавя се сместа с каймата и се разбърква. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Малко преди ястието да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната да се запече.