Свинско контрафиле с меден сос
Необходими продукти:
свинско месо – 1, 2 кг контрафиле
2 с.л. захаросан мед
1 с.л. горчица
4 с.л. соев сос
1 ч.ч. червено вино
зехтин – 80 мл
сол
червен пипер
черен пипер
розмарин
мащерка
чубрица
естрагон
Начин на приготвяне:
Разбъркайте всички подправки на вкус. С по-голямата част от зехтина и с помощта на четка намажете контрафилето, като предварително сте го осолили. Оставете да престои така в покрита намазнена тава за 2 часа. След това смесете останалия зехтин, меда, горчицата, виното и соевия сос, разбърквайки с бъркалка. Внимателно и равномерно залейте месото, покрийте с фолио и сложете да се пече за 2 часа в умерено загрята фурна. Поднесете свинското контрафиле на порции, полети с малко от соса в тавата.
Реклама
Реклама