Шоколадов сладкиш с малини
Необходими продукти:
3 яйца
125 г захар
75 г брашно
75 г царевично нишесте
50 г какао
1 щипка сол
1/2 ч.л. бакпулвер
200 г шоколад
2 с.л. масло
100 г малини
Начин на приготвяне:
В малка купа се пресяват какаото, брашното, царевичното нишесте и бакпулверът (1/2 ч.л.). Разбъркват се, докато се смесят добре. С помощта на миксер се разбиват 3 яйца със 125 г захар и щипка сол до получаването на пухкав крем. Към получения крем се прибавя сместа от какаото, брашното и царевично нишесте. Сместа се бърка с лъжица, докато сухата смес се усвои от яйчената. Фурната се загрява предварително до 175 градуса. Дъното на тавата се покрива с хартия за печене. В нея се изсипва сместа и се поставя в фурната. Пече се около 25 минути.
След това десертът се изважда и се полива с натурален шоколад. Сервира се на стайна температура с пресни малини и връхчета свежа мента.