Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6501968 www.bgdnes.bg

Свинско с тиква

1 кг свинско месо
1 кг тиква
2 глави лук
500 мл бяло вино
120 мл зехтин
риган, мащерка, розмарин, черен пипер, сол

Месото се натрива със смес от зехтина, мащерката, розмарина и ригана, поръсва се с черен пипер и сол и се слага в тавичка с 250 мл вода и 250 мл вино. Завива се с фолио и се пече около час на умерена фурна, след това се маха фолиото и се допича до зачервяване още 15 мин. Лукът се нарязва на ситно, а тиквата - на кубчета. Лукът се задушава в малко зехтин, добавят се тиквата, солта, черният пипер, 250 мл вино и всичко се задушава на слаб огън около 20 мин. до омекване на тиквата. Тиквата се добавя към месото и всичко се разбърква.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама