Пиле с цитруси
Необходими продукти:
6 цели бутчета
4 скилидки чесън
2 стръка мащерка
1-2 стръка розмарин
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух лук
1/2 ч. л. риган
1/4 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус
80 мл зехтин
1 с. л. мед
1 лимон
1 портокал
Начин на приготвяне:
Чесънът, мащерката и розмаринът се наситняват и се смесват с червения пипер, сухия лук, ригана, майорана, сол и черен пипер на вкус.
Прибавят се зехтинът, медът и цитрусите, измити и нарязани на шайби. Бутчетата се разделят на горни и долни, подреждат се в тава и се заливат с дресинга.
Прибавят се и цитрусите и ястието се пече 1 час в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор.
Реклама
Реклама