Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6482826 www.bgdnes.bg

Ньоки с рикота и салвия

Необходими продукти:

500 г рикота или фина извара
800 г брашно
60 г пармиджано, фино настъргано
1 яйце
4 листа салвия, ситно нарязани
За гарниране:
100 г масло
50 г пармиджано
2 листа салвия

Начин на приготвяне:

В тенджера се слагат да заврат 2 л вода с 2 ч.л. сол. В тиган се загряват маслото и салвията за гарниране.
Рикотата се смесва с леко разбитите яйца, салвията и черен пипер на вкус. Отгоре се пресява брашното, разбърква се. Накрая се слага пармиджаното. Посолява се на вкус и се разбърква добре.
С лъжица се гребва от сместа с рикотата и се пуска в леко врящата вода. Поставят се по 8 - 10 ньоки да се варят наведнъж. Оставят се 5 мин. на тих огън.
Отцеждат се и веднага се пускат в тигана със стопеното масло. Без да се разбъркват, се разтръскват, за да се обърнат в маслото. Поръсват се щедро с пармиджано и се сервират веднага.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама