Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6468521 www.bgdnes.bg

Печени патладжани със сирене и орехи

Необходими продукти:

2 патладжана
400 г сирене фета
100 г орехи
4 скилидки чесън
5 с.л. зехтин
черен пипер
сол

Начин на приготвяне

Патладжаните (2 бр.) се нарязват на тънки филийки, посоляват се и се оставят за половин час да пуснат горчивия си сок. След това се измиват и подсушават. Изпичат се до пълна готовност с малко зехтин (5 с.л.). Сиренето фета (400 г) се смесва с натрошените орехи (100 г), пресования чесън (4 скилидки), черния пипер и солта. С тази плънка на ролца се завиват патладжановите филийки, като се фиксират с клечки за зъби.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама