Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6464715 www.bgdnes.bg

Кюнефе с моцарела

300 г кадаиф
150 г пречистено масло
300 г моцарела, настъргана
100 г маскарпоне
100 г рикота

За сиропа:
250 г захар
550 мл вода
1 с. л. фино настъргана портокалова кора
1 шушулка бурбонска ванилия
1 с. л. лимонов сок

Смесват се захарта и водата и се слагат да заврят, докато течността се редуцира наполовина. Добавят се портокаловата кора, лимоновият сок и разполовената ванилова шушулка. Охлажда се. Кадаифът се натрошава на парчета от 1 см. Смесва се със 100 г от стопеното масло и добре се разбърква. Половината от кадаифа се притиска добре по дъното на тефлонова или алуминиева форма с диаметър 20 см. Моцарелата се разбърква с маскарпонето и рикотата и се сипва върху кадаифа. Покрива се с останалия кадаиф, като се притиска. Поръсва се с останалото масло. Пече се 20 - 30 мин. в загрята фурна на 180градуса на вентилатор, докато се зачерви добре. След като изстине, се залива със сиропа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама