Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6459212 www.bgdnes.bg

Пилешка яхния

Необходими продукти:

1 пиле
6 с.л. олио
3 глави лук
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. вино
3-4 моркова
1 глава целина
250 г гъби
200-250 г грах
2-3 картофа
5-6 домата
магданоз

Начин на приготвяне:

Пилето се изчиства, измива и нарязва на късове. Месото се запържва в 3 с.л. олио и когато се зачерви, в същата мазнина се запържват ситно нарязаният лук, доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Залива се с гореща вода и виното и се вари на умерен огън. Отделно в 3 с.л. олио се задушават морковите и целината, нарязани на дребни кубчета, и се изсипват към яденето. Слагат се гъбите и картофите, нарязани на едро, и грахът. Щом и те се полусварят, се добавят едро нарязаните домати. Преди да се поднесе, яденето се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама