Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6457888 www.bgdnes.bg

ОРИЗ СЪС СТАФИДИ

1 ч.ч ориз
ч.ч. от 250 мл
2-3 с.л зехтин
1/2 ч.л. сол
1 к.ч. стафиди
шепа орехови ядки

Оризът се накисва в студена вода за няколко часа, най-малко за 30 минути. Измива се добре и се подсушава (отцежда се и се разстила върху кърпа. В дълбок съд се загрява зехтинът и оризът се пържи за кратко (1-2 мин.). Прибавят се начупените орехови ядки, разбърква се няколко пъти и се залива с 4 ч.ч. вода. Добавят се стафидите и солта и се вари на средно силен котлон 40 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама