Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6443893 www.bgdnes.bg

Патладжан по селски

Необходими продукти:
750 г патладжани
3-4 с. л. наситнен магданоз
4 с. л. олио
1 ч. ч. прясно мляко
1 глава лук
2 стръка пресен лук
4 скилидки чесън
200 г сирене
1 кг домати
олио за пържене
брашно за паниране
1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на филийки, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок за около 30 минути. Отцедените патладжани се изплакват, подсушават се и се овалват в брашно. Запържват се в предварително загрято олио от двете страни до златисто и се изваждат върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина. Лукът се нарязва на едро и се запържва в предварително загрятото олио до златисто. Добавят се нарязаните на дребно скилидки чесън и се пържат под капак. Прибавят се нарязаните на кубчета домати и всичко се задушава под капак 20 минути. След това зеленчуците се намачкват, налива се свареното прясно мляко и се посолява. В предварително намазнени гювечета се сипват 1-2 с. л. от доматения сос, отгоре се слагат 2 филийки патладжан, върху тях се натрошава сирене. Отново се слагат патладжани, поливат се с 2 с. л. сос и се поръсват с наситнен лук, натрошено сирене и магданоз. Гювечетата се пекат под капак в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама