Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6398436 www.bgdnes.bg

Салата „Цезар“ с аншоа

Необходими продукти:

6 скилидки чесън
1/2 чаша майонеза
5 филенца от аншоа
6 супени лъжици настърган пармезан
1 чаена лъжичка сос „Уорчестър“
1 чаена лъжичка дижонска горчица
1 супена лъжица лимонов сок
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
1/4 чаша зехтин
4 чаши хлебни крутони
1 маруля, накъсана на едро

Начин на приготвяне:

Намачкайте чесъна. Смесете го с майонезата, аншоата, пармезана, соса „Уорчестър“, горчицата и лимоновия сок. Подправете със сол и пипер на вкус. Сложете в хладилник, за да се охлади сместа.
Загрейте мазнината в голям тиган на умерена температура. Нарежете останалите 3 скилидки чесън на четвъртинки и ги запържете в горещата мазнина. Добавете крутоните в тигана и запържете. Пържете, докато покафенеят.
Извадете крутоните от тигана, отцедете ги и ги подправете със сол и черен пипер. Поставете марулята в голяма купа. Овкусете я с приготвения дресинг, добавете крутоните и останалия пармезан.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама