Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6390126 www.bgdnes.bg

Скариди с бяло вино и чесън

Необходими продукти:

скариди - 500 г
вино - 150 мл бяло
чесън - 2 скилидки
дафинов лист - 1 бр.
червен пипер - 1/2 с.л.
черен пипер
магданоз
сол

Начин на приготвяне:


Нарязва се чесънът на дребно и се запържва в малко мазнина за минута-две. След това се добавят скаридите, дафиновият лист, магданозът и бялото вино. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Не бива да се готвят скаридите прекалено дълго време, защото може да станат прекалено жилави. След като виното заври, се оставят за още 10-ина минути на котлона. Оставят се за още 5 минути да престоят в соса, за да се смесят добре вкусовете.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама