Риба на скара
 
                                                                                                    
                                                                                          
                                             
                                                                                     Необходими продукти:
1 скилидка чесън
6 с.л. зехтин
2 ч.л. босилек
1 ч.л. морска сол
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. лимонов сок
1/3 връзка магданоз
900 г камбала филе
В стъклена купа смесете чесъна, зехтина, босилека, солта, черния пипер, лимоновия сок и магданоза.
Поставете рибните филета в плитък съд или в плик с плътно затваряне и изсипете маринатата. Покрийте или запечатайте и оставете в хладилника за 1 час, като обръщате филенцата от време на време.
Загрейте скарата и леко намазнете решетката. Поставете я на десет сантиметра от топлината.
Извадете филетата от маринатата и ги отцедете. Гриловайте за 5 минути от всяка страна или до готовност.
Сервирайте с гарнитура от зеленчуци по избор.
                                        Реклама
                                                                           
                                                                                               
                                        Реклама
                                        
    
    
    
    
                                    
                                                       
                         
                         
                     
                             
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                             
                             
                                     
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            