Ориз с лапад
 
                                                                                                    
                                                                                          
                                             
                                                                                      НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ориз - 250 г
лапад - 1 връзка
лук - 1 глава
джоджен - 10 листа пресен
олио - 5 - 6 с.л.
черен пипер, сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в нагорещено олио. Досипва се малко вода и се задушава. Лападът се нарязва на едро и се прибавя към задушения лук. След това се сипва и оризът, разбърква се добре и се добавя вода (в съотношение 3:1 с ориза). Овкусява се с джоджен, сол и черен пипер. Ястието се сервира варено, но може и да се запече на фурна за 10-ина мин. при 180 градуса.
                                        Реклама
                                                                           
                                                                                               
                                        Реклама
                                        
    
    
    
    
                                    
                                                       
                         
                         
                     
                             
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                             
                             
                                     
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            