Жътварски таратор
 
                                                                                                    
                                                                                          
                                             
                                                                                               НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 л вода
1 краставица
6 скилидки чесън
1/2 връзка копър
3 с. л. оцет
сол на вкус
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Краставицата се измива добре, обелва се и се настъргва на едро, а чесънът и копърът се накълцват на много дребно. Смесват се със солта, оцета и олиото, като накрая се заливат със студената вода.
Името на студената супа идва от стари времена, когато това е било основна храна по време на жътва по полетата ни.
                                        Реклама
                                                                           
                                                                                               
                                        Реклама
                                        
    
    
    
    
                                    
                                                       
                         
                         
                     
                             
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                             
                             
                                     
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            