Пица „Капричоза“
 
                                                                                                    
                                                                                          
                                             
                                                                                     Необходими продукти:
2 и 1/4 ч.л. суха мая
1 и 1/2 ч.ч. топла вода
4 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.л. сол
2 с.л. зехтин или олио
1 с.л. захар
сирене моцарела
домати
гъби
артишок
шунка
маслини
Начин на приготвяне
От сухата мая, топлата вода, брашното, солта, олиото или зехтина и захарта се замесва тесто. Разточва се с дебелина 1 см. Намазва се със зехтин или олио. Първо се нареждат нарязаните домати, а след това моцарелата, шунката, гъбите, артишокът. Най-накрая се слагат маслините. Пече се в предварително загрята фурна.
                                        Реклама
                                                                           
                                                                                               
                                        Реклама
                                        
    
    
    
    
                                    
                                                       
                         
                         
                     
                             
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                             
                             
                                     
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            