Запечени картофи с бекон и сметана
 
                                                                                                    
                                                                                          
                                             
                                                                                     Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г бекон
300 г сметана (готварска или заквасена)
100 г кисело мляко
100 г кашкавал (сирене „Пармезан")
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на парченца. Овкусяват се с подправки по желание - сол, черен пипер, червен пипер, джинджифил (сух), кимион и зехтин. Слагат се в загрята на 200 градуса фурна.
През това време беконът се наситнява и се изсипва при картофите.
Когато картофите са готови, се заливат със смесените сметана и кисело мляко, разбъркват се и отгоре се поръсват с настъргания кашкавал. Запичат се за кратко в предварително загрята фурна - до златисто
                                        Реклама
                                                                           
                                                                                               
                                        Реклама
                                        
    
    
    
    
                                    
                                                       
                         
                         
                     
                             
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                             
                             
                                     
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            