Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6255880 www.bgdnes.bg

ДОМАШНО ПАРФЕ


Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
1 к.л. силно кафе
4 яйца
1 ч.л. захар
250 г сметана
30 г желатин
готов шоколадов блат
100 г шоколад (може и черен)
20 г масло
вода
Начин на приготвяне:
Разбийте добре яйцата с млякото и захарта. След това прибавете кафето и варете сместа на умерен огън. Бъркайте я непрекъснато, докато стане гъста и плътна. Изсипете желатина в леко хладка вода, за да набъбне. Прибавете го към вече свалената от котлона смес и бъркайте до пълното й разтваряне. Разбийте сметаната до получаване на пухкава консистенция и я прибавяйте постепенно при непрекъснато бъркане. Охладете готовата смес за кратко, но внимавайте да не се желира преждевременно. В тавичка или малки формички поставете шоколадовия блат и го залейте с крема. Оставете да се желира в хладилник за няколко часа. Междувременно пригответе шоколадовия сос, като на водна баня разтопите шоколада, маслото и съвсем малко вода. Вместо масло и вода можете да използвате прясно мляко. Нарежете парфето на парчета или го извадете от формичките и го залейте с шоколадовия сос.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама