Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6247997 www.bgdnes.bg

Банички с кайма и сирене

Необходими продукти:

400 г фини точени кори
500 г смляно месо от телешка плешка
200 г краве сирене
3 яйца
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
1 стрък мащерка
2 с. л. зехтин (+ за мазане)
1 с. л. доматен концентрат
1/4 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се наситняват. Чушката се почиства от семките и се нарязва на кубчета. Нарязаните зеленчуци се запържват в сгорещения зехтин. Лукът и чесънът се наситняват. Чушката се почиства от семките и се нарязва на кубчета. Нарязаните зеленчуци се запържват в сгорещения зехтин.
Овкусява се с доматения концентрат и наситнената мащерка. Разбърква се и след 1-2 минути съдът се дърпа от огъня.
Подправя се с кимион, сол и черен пипер и се оставя да се охлади. Тогава се прибавят накълцаният магданоз, 2 яйца и натрошеното сирене и се разбърква добре.
Корите се режат на ленти и краищата им се намазват с разбито с малко вода яйце.
Върху всяка лента се слага от плънката и се завиват триъгълни банички.
Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се пекат 1015 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама