Зелена салата с бекон
 
                                                                                                    
                                                                                          
                                             
                                                                                     НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
250 г маруля или салата
100 г пресен спанак
2 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок
2 скилидки чесън
300 г резени бекон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Спанакът и зелената салата се нарязват на ивички и се поставят в купа, а беконът се изпържва и се прехвърля върху чиния с кухненско руло, за да се отцеди, а после се нарязва на дребно. Зехтинът се разбива с лимоновия сок и пресования чесън. Салатата се залива с получената заливка. Отгоре се поръсва изпърженият бекон, салатата се разбърква и се поднася веднага.
                                        Реклама
                                                                           
                                                                                               
                                        Реклама
                                        
    
    
    
    
                                    
                                                       
                         
                         
                     
                             
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                             
                             
                                     
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            