Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6242241 www.bgdnes.bg

Зелена салата с бекон

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

250 г маруля или салата
100 г пресен спанак
2 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок
2 скилидки чесън
300 г резени бекон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Спанакът и зелената салата се нарязват на ивички и се поставят в купа, а беконът се изпържва и се прехвърля върху чиния с кухненско руло, за да се отцеди, а после се нарязва на дребно. Зехтинът се разбива с лимоновия сок и пресования чесън. Салатата се залива с получената заливка. Отгоре се поръсва изпърженият бекон, салатата се разбърква и се поднася веднага.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама