Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/6184014 www.bgdnes.bg

Капама с лапад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1,5 кг лапад
магданоз, копър
сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
млян черен пипер
5 стерилизирани червени чушки
1 лютиво чушле
100 г маргарин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Добре измити и нарязани на едро, листата от лапада се нареждат в плитък съд, поръсват се с нарязания предварително магданоз, копър, сол, червен и черен пипер. Тук-там се слагат нарязани ивици от червените чушки и кръгчета от лютивото чушле. Върху сместа се поставят бучици маргарин. Сипва се малко вода и се захлупва. Задушава се на тих огън до пълно омекване.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама