Постен гювеч
Необходими продукти:
1 кг картофи
2 домата
1 тиквичка
1 патладжан
2 глави лук
няколко пресни чушки
скилидки чесън
сол
черен и червен пипер
копър
1 зеленчуков бульон
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязвате картофите на едро. Слагате ги в глинен гювеч. Добавяте 2 домата - белени и нарязани; нарязана на купчета тиквичка и 1 патладжан; 2 глави лук; няколко пресни чушки и скилидки чесън, накълцани на едро.
Подправяте със сол, черен и червен пипер, копър.
Доливате водичка, натрошавате 1 зеленчуков бульон и слагате да се пече във фурната за около 2 часа.
След като извадите от фурната, поръсвате с нарязан на ситно магданоз.
Реклама
Реклама