Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/5901325 www.bgdnes.bg

КАРТОФЕНА САЛАТА С ПУШЕНА РИБА

Необходими продукти:
800 г малки картофи (пресни)
6 с.л. слънчогледово или соево олио
600 г краставица
150 г пушена сьомга
2 с.л. сусамови семена
6 ч.л. винен оцет
бял пипер, сол, връзка копър

Начин на приготвяне:
Картофите се белят и се нарязват на кубчета. В тиган се загрява олиото и се запържват отвсякъде, като често се разбъркват. Захлупват се, намалява се температурата и се задушават 10 минути. Добавя се сусамът и се запържва отново. Снема се от огъня и отгоре се залива с оцета и се овкусява. Краставицата се измива, но не се бели и се нарязва на много дребни кубчета, а сьомгата на ленти. Всички продукти се смесват, прибавя се ситно нарязаният копър и се разбърква добре. Салатата се съчетава добре със сос от хрян. За целта се разбъркват 8 с.л. разбита сметана с 2 ч.л. прясно настърган хрян, 2 ч.л. ситно нарязан пресен лук, сол и бял пипер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама