Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/5784618 www.bgdnes.bg

Свинско с грах


Необходими продукти:

1 кг свинско месо
1 1/2 кг грах
3 глави лук
5 домата
1/2 л. бульон
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
сол
6 с.л. олио
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Свинското месо се измива и нарязва на порции. Запържва се в дълбока тенджера в сгорещеното олио от всички страни, докато промени цвета си. След това се изважда от мазнината и в нея се задушава ситно нарязаният лук. След като лукът омекне, към него се добавя доматеното пюре. Разбърква се и се добавя червеният пипер. Към тази запръжка се връща свинското месо и се залива с горещ бульон. Добавя се сол на вкус и се оставя да се вари. Когато месото е полуготово, се добавя отцеденият от консервата грах. Щом ястието заври, се добавят обелените и нарязани на кубчета домати (5 бр.) и ястието се оставя да ври до пълна готовност на месото. Накрая брашното се разтваря в малко студена вода, разбива се и се добавя към ястието и то се бърка, докато се сгъсти. Сервира се горещо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама