Сьомга с талиатели и сос „Алфредо“
Необходими продукти:
150 г сьомга
зехтин
черен пипер
За соса "Алфредо":
масло
пармезан
100 мл готварска сметана
1 домат
копър
сок от половин лимон
100 г паста талиатели
Начин приготвяне:
Овкусете сьомгата с черен пипер и зехтин. Приберете я в хладилник за около час. След това запечете сьомгата на грил тиган до готовност. Докато сьомгата се запича, сложете пастата във вряща подсолена вода и варете по инструкция. В дълбок тиган на среден огън разтопете маслото и настържете пармезан. Добавете накълцаните домат и копър. Подправете с лимоновия сок. В това време пастата трябва да е готова - прибавяте я към соса. Добавете сметаната и оставете пастата да се готви за около минута. Сервирайте в чиния заедно със сьомгата.
Реклама
Реклама