Грах по индийски
Необходими продукти:
3 с.л. олио
2 ч. л. млян кориандър
1/2 ч.л. семена кимион
1/2 ч.л. куркума
1/8 ч.л. кайенски или лют червен пипер
2 и 1/2 ч.ч. замразен зелен грах
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. морска сол
Начин на приготвяне:
В тенджера на силен огън се сгорещява олиото. Прибавят се всички подправки и се пържат 1-2 минути или докато семената на кимиона не станат кафяви. Прибавя се грахът и всичко се разбърква добре. Тенджерата се похлупва с капак, а огънят се намалява до минимум. Задушава се 5 минути или докато стане мек и почти цялата течност се изпари. Сипва се млякото и се посолява. Довежда се до кипване и отново огънят се намалява на минимум. Тенджерата отново се похлупва с капак и се задушава 5 минути. Огънят се увеличава на среден и грахът се вари още 6-8 минути до сгъстяване, като периодично се разбърква.