Патладжани на фурна по италиански
Необходими продукти
1 кг патладжани
4 червени чушки
4 домата
3 скилидки чесън
2 стръка босилек
1 ч.л. риган
1/4 връзка магданоз
4 с.л. олио
1 ч.л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват, нарязват се на филийки по дължина, посоляват се и се оставят за половин час да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават. Печените белени червени чушки се нарязват на дребни кубчета и се смесват с настърганите домати и ситно нарязаните босилек и магданоз. Добавят се счуканият чесън, сушеният риган, черният пипер, солта и олиото. Всичко се разбърква добре и в тази марината се поставят патладжаните за 2 часа. След това се подреждат в намаслена тавичка и се заливат с доматената смес. Пекат се в силно загрята фурна до пълна готовност (200 градуса, около 40 минути).