Рибник с ориз
Необходими продукти:
риба - 1 кг скумрия
праз - 1-2 стръка
ориз - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
черен пипер
червен пипер - 1 ч.л.
орехи - 50 г
дафинов лист - 1 бр.
Начин на приготвяне:
Загрява се олиото и се запържва ситно нарязаният праз. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Когато празът омекне и водата изври, се слага оризът и се запържва до прозрачност. Прехвърлят се продуктите в дълбока тава, отгоре се подрежда рибата, предварително посолена. Наливат се 3 ч.ч. вода или зеленчуков бульон. Овкусява се с дафинов лист и ситно натрошени орехови ядки. Рибникът се пече около 35 минути в предварително загрята фурна.
Реклама
Реклама