Пиле „Фахитас“
Необходими продукти:
2 бр. обезкостени пилешки гърди
2 бр. лимони
1/2 с.л. пудра захар
2 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. канела
2 глави лук
3 бр. чушки (зелена, жълта и червена)
3-4 с.л. олио
магданоз
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките се почистват и нарязват на тънки лентички. Лукът се реже на полумесеци. Пилешкото месо се нарязва на къси и тънки ивички. Маринова се в сока и кората на лимоните, пудрата захар, ригана, лютия пипер, канелата, сол и пипер. Разбърква се. Оставя се за 30 минути. Олиото се загрява, прибавя се месото и се пържи около 5 минути, след това се прибавят чушките и лукът. Пържи се до омекване. Сервира се с магданоз и доматена салца или резени домат.
Реклама
Реклама