Сладкиш негърче
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
1/2 к.ч. олио
1 ч.л. канела
4 с.л. какао
За заливката:
50 мл вода
1 ч.ч. пудра захар
100 г масло
1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбива със содата. Добавят се постепенно захарта и всички други съставки на тестото при непрекъснато разбиване. Сместа се изсипва в тавичка и се пече в предварително загрята до 180-200 градуса фурна. Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се залива с горещата заливка. Заливката се приготвя, като всичките й съставки се оставят да поврят 3 минути.
Реклама
Реклама