Тиквички с босилеково песто
Начин на приготвяне:
5 тиквички
1 връзка босилек
3 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
20 г кедрови ядки
сол
100 г моцарела
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват и нарязват на колелца. Запържват се в тиган от двете страни, докато омекнат и станат леко златисти. Босилекът се измива и заедно с почистените скилидки чесън, солта, зехтина и кедровите ядки се поставя в блендер и се пасира до получаването на сос песто. В тавичка се подреждат колелца тиквички, поливат се с малко босилеково песто и се поръсват с моцарела. Следва отново ред тиквички, песто и моцарела. Това се повтаря до изчерпване на продуктите. Ястието се пече до готовност при 180 градуса. Поднася се горещо.
Реклама
Реклама