Яйца по шотландски с течен жълтък
Необходими продукти:
5 яйца на стайна температура
3 пикантни сурови наденици с чушка
1 ч.л. сол
черен пипер
"Бейк Ролс" с вкус на бекон
брашно
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. пушен червен пипер
200 грама лед
200 мл олио
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера се загряват 2 см вода, докато водата заври силно. Котлонът се намалява наполовина и четири от яйцата се слагат на дъното на тенджерата внимателно с лъжица, за да не се пукнат. Тенджерата се захлупва с капак и след шест минути яйцата се изваждат и потапят в купа, в която е сложен ледът. Изчаква се до пълното охлаждане на яйцата. После се обелват под студена вода.
Наденичките се разрязват от червото и каймата им се омесва с пушения червен пипер, солта и черния пипер. Обелените яйца се "опаковат" в каймата, като се оформят с размера на топка за голф. Останалото сурово яйце се разбива, а сухарите се смилат като по-едра галета. В силно нагорещеното олио се потапят съответно оваляните в яйце, брашно и галета яйца. Пържат се до златисто и се отцеждат на домакинска хартия.