Капанска баница
Необходими продукти:
1 пакет фини кори за баница
8 яйца
200 г краве сирене
1 чаена чаша кисело мляко
? ч.ч. олио
0.500 мл газирана вода
Начин на приготвяне:
В дълбок съд се разбиват 3 яйца, киселото мляко и олиото. Добавя се натрошеното сирене. Намазнява се дъното на тавичка и се редят ред кори, част от плънката и така, докато свършат корите. Реже се баницата, както е сурова, на ромбоиди. Капва се по малко олио в така получените прорези. Отделно се разбиват останалите 5 яйца с газираната вода. Залива се баницата и се пече в предварително сгорещена фурна на 200-250 градуса. След като се изпече, се обръща тавата върху хартия. По този начин баницата се задушава и изтича ненужната мазнина.
Реклама
Реклама