Сочни пилешки бутчета със зеленчуци
Необходими продукти:
8 бр. пилешки бутчета
800 г картофи
800 г моркови
800 г фасул зелен
1/2 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. соев сос
4 ск. чесън стар
1 ч.л. босилек
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. едър лют червен пипер
5 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне: В купа смесете всички продукти за маринатата. На дъното на съда, в който ще приготвяте, подредете 4 пилешки (горни) бутчета. Залейте с половината марината. Отгоре разпределете картофите и морковите. След това останалите 4 бутчета и останалата марината. Ако готвите в гювеч, сложете във фурната на 150 С и гответе около 2 часа. 30 минути преди да е готово ястието, прибавете зеления боб.
Реклама
Реклама