Немска палачинка
Необходими продукти:
4 яйца
100 г пражка шунка
80 г сирене грюер
60 г брашно
50 г краве масло
50 мл прясно мляко
1 с.л. заквасена сметана
5-6 стръка див лук
1/2 ч.л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват с млякото, сметана, горчицата, сол, черен пипер и брашното. Шунката се реже на кубчета, запържва се в сух тиган с дебело дъно и термоустойчива дръжка и се изважда. В същия тиган се слага маслото и съдът се поставя в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, за да се разтопи маслото. Яйчената смес се сипва в тигана и се пече 15 минути, докато бухне и стане златиста. Поръсва се с шунката, настърганото сирене и наситнения лук.
Реклама
Реклама