Спаначена крем супа
Необходими продукти:
600 г спанак
1 морков
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 средно голям картоф
150 мл готварска сметана
1,2 мл зеленчуков бульон
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
100 г синьо сирене за гарниране
Начин на приготвяне:
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина. Налива се горещият бульон. Прибавя се нарязаният на ситни кубчета картоф (или настърган) и се оставя да се вари, докато заленчуците омекнат. Спанакът се измива хубаво и се слага в супата. Вари се няколко минути (трябва да запази зеления си цвят). Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче. Налива се сметаната и се кипва за 1-2 минути. След това се пасира. Супата се поднася с натрошеното синьо сирене.
Реклама
Реклама