Соленки
Необходими продукти:
250 г сирене (настъргано)
250 г кашкавал (настърган)
250 г масло или маргарин
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
4 ч.ч. брашно (или колкото поеме за меко тесто)
Начин на приготвяне:
В пресятото брашно се слагат лъжичката сол, разтопеното масло, киселото мляко, смесено със содата, настърганото сирене и кашкавал. Добре омесеното тесто престоява в хладилник 3-4 часа. Разделя се на 8 топчета. Всяко топче се разточва (до размера на средно голяма чиния), реже се на 8 триъгълни парчета, които се завиват във формата на кифлички. Пекат се в предварително загрята фурна (180 градуса) до зачервяване.
Реклама
Реклама